Меню сайту

Наше опитування
Як Ви ставитесь до ДИТЯЧОГО миротворчого руху
Всього відповідей: 134

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 06:14

Головна » 2010 » Вересень » 10 » ЗВЕРНЕННЯ
20:08
ЗВЕРНЕННЯ
Звернення ветеранів-миротворців ООН до молоді,
які були прийняті ветеранами-миротворцями України, Росії і Білорусії у зв'язку з Міжнародним днем миротворців ООН
29.05.2010
Шановні колеги, друзі!
Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день миротворців ООН. Це свято було встановлене Генеральною Асамблеєю ООН в 2002 році на згадку про рішення, прийняте ООН 29 травня 1948 року про розміщення першої миротворчої місії ООН в Палестині.
За 62 роки, протягом яких учасники операцій ООН несуть вахту миру, миротворчість вийшла за кордони своєї традиційної ролі - з контролю дотримання угод про припинення вогню. Сьогодні миротворці ООН виконують такі завдання, як надання допомоги у політичному врегулюванні кризисних ситуацій, відновлення інститутів цивільного суспільства, сприяння поширенню прав людини, підтримки економічних і соціальних перетворень, спостереження за виборами, роззброєння нерегулярних формувань і колишніх бойовиків, просування програм гуманітарної допомоги і поселення біженців.
В даний час в миротворчих операціях, що проводяться під керівництвом Департаменту миротворчих операцій ООН, беруть участь більше 124 тисяч чоловік, що представляють більше 100 держав - членів ООН, що свідчить про пошану і довіру до цього інституту забезпечення миру і стабільності у всьому світі. Миротворча діяльність ООН це не лише засіб забезпечення загального миру, але також і ресурс виховання дітей і молоді у дусі миру, прав людини і демократії. В результаті здійснення декількох молодіжних проектів у США (автор - Патріція Монтандон), Канаді (Хеті ван Гурп), Швеції (Ханс Льовандер) і інших країнах з'явилися дитячі організації, що займаються миротворчою діяльністю у повсякденному житті.Найбільш поширенним досвід миротворчої діяльності ООН виявився у Росії, Україні і Республіці Білорусії (завдяки зусиллям українських ветеранів миротворчих місій ООН День миротворців став державним святом на Україні). Протягом декількох останніх років в цих країнах йшло формування і швидкий розвиток різновікового Руху юних миротворців. На чолі миротворчих організацій стали ветерани миротворчих місій ООН і ветерани Великої Вітчизняної війни, у тому числі: у Росії - В.В.Гергель, В.Ф.Захаров, А.І.Ісаєнко, Е.Е.Комляков, Ф.Я. Кулаків; в Україні - В.І.Барановський, Ю.Донськой; у Республіці Білорусії - К.К.Хомяков, М.Ф.Егоров;
У зв'язку з Міжнародним днем миротворців ООН ветерани-миротворці від України, Росії і Республіки Білорусії закликають юних миротворців, школярів і всіх прибічників миру:
• Дбайливо відноситися до довкілля і відстоювати мир у всьому світі.
• Наполегливо проводити в життя принципи ненасильства, відкидаючи будь-які форми насильства відносно дітей і дорослих.
• Бути милосердними, надавати допомогу інвалідам, літнім людям і тим, що потребують підтримки.
• Відстоювати свободу висловлювання думок і культурного різноманіття.
• Не допускати лихослів'я, своєю поведінкою і вчинками подавати приклад одноліткам і молодшим школярами.
• Постійно опановувати нові знання і уміння, не зупиняючись на досягнутому.
• Пропагувати ідеї миротворчості, стійкого розвитку і культури миру серед своїх однолітків і молодших школярів.
• Ділитися своїми знаннями і досвідом з однодумцями по Руху юних миротворців.
Як результат цього звернення і розроблений міжнародний проект за участю ЗМІ «Будинок без кутів для дитини, або світ як одна сім’я».
Кам’янець – Подільська дитяча громадська організація «Клуб юних миротворців» за сприяння Представництва ООН в Україні, відділу у справах сім’ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення Кам’янець – Подільської міської Ради,Подільської Організації Миротворців, та під патронатом міського голови Нестерука А.М., проводить акцію «Діти обирають мир», яка присвячена святкуванню Всесвітнього Дня миру 21 вересня 2010 року та 65-ї річниці створення Організації Об’єднаних Націй 24 жовтня 2010 року.Ця акція спонукає і дітей, і дорослих до роздумів про мир, спокій, добро, ненасилля. Наша мета – залучити якомога більше людей, зокрема рідних, друзів і знайомих. Ми звертаємося до Вас, шановна громадо, з проханням допомогти нам і дітям втілити в життя цю благородну місію.
Координатор проекту в Україні, член редакційної ради журналу «Вісник музею миротворчих операцій «Голос миротворців»», ветеран миротворчих місій, голова Кам’янець – Подільської організації міжнародного центру громадського суспільства «Ініціативи нації», президент Кам’янець – Подільської дитячої громадської організації «Клуб юнных миротворців»

Барановський В.І.
м. Кам'янець-Подільський. Україна.

Переглядів: 981 | Додав: BOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024