Меню сайту

Наше опитування
Як Ви ставитесь до ДИТЯЧОГО миротворчого руху
Всього відповідей: 134

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 09:59

Головна » 2010 » Червень » 21 » Сheckpoint - 2010" 5 – 10 червня 2010 року.
18:39
Сheckpoint - 2010" 5 – 10 червня 2010 року.
Сheckpoint - 2010" 5 – 10 червня 2010 року.

Відповідно до програми “Виховання молоді у дусі патріотизму, братерства і миротворчості серед дітей, підняття іміджу України на міжнародному рівні та в рамках святкування 65-ї річниці Дня Перемоги, 65-ї річниці утворення Організації Об’єднаних Націй, підсумкового року, оголошеного ООН „Десятиліття культури миру і ненасилля на користь дітей планети” 2001- 2010 рр. ” Кам’янець – Подільська Дитяча Громадська організація «Клуб юних миротворців» проводила підсумкову історико – патріотичну військово – спортивну гру “Checkpoint – 2010”.
Гра є комплексом заходів патріотичного , міжнародного, технічного і спортивного характеру, що закладають основи морально – етичної , психологічної і міжнародної освітньої підготовки і всебічного розвитку дітей.
Мета гри – створити умови для формування в освітніх установах суспільно – активних колективів і клубів юних миротворців, на яких адміністрація освітніх установ і органи місцевого самоврядування могли б покласти рішення широкого комплексу соціальних і виховних завдань у сфері патріотизму, культури миру , миротворчості.
Рух юних миротворців є складовою частиною українського і міжнародного руху за культуру миру, який розвивається в рамках оголошеного ООН „Десятиліття культури миру і не насилля на користь дітей планети”.

Звучать фанфари і ведуча, Войтович Оксана Богданівна, вітається з учасниками гри та запрошеними. На щоглі підняті прапори ООН, України та нашого міста - Кам’янця – Подільського.
Перед імпровізованою сценою вишикувалися ліцеїсти військового ліцею, батьки та запрошені. Вперше до нас у гості завітала заступник посла ООН зі зв’язків з населенням в Україні Вікторія Андрієвська, Серед гостей заступник голови міської Ради Демчук Олег Віленович, начальник управління праці та соціального захисту населення Підскоцька Надія Костянтинівна, Президент міжнародного центру розвитку громадського суспільства «Ініціативи нації» Наталя Кривуца, начальник Кам’янець – Подільського ліцею з посиленою військово - фізичною підготовкою Рощук Олександр Степанович, заступник начальника військового факультету Національного університету з виховної роботи Данищук Степан Степанович, Голова Подільської організації миротворців Матвєєв Леонід Іванович, редактор журналу «Конфлікти і закони» Оксана Котомкіна редактор газети «Молодь України»
Місцеві ЗМІ.
Під марш військового духового оркестру до місця шикування, карбуючи крок, почали підходити команди. У числі перших до трибуни підійшли: клуб юних миротворців Кам’янець – Подільського військового ліцею «Миротворець»; клуб юних миротворців «Добротворець», керівник Наталія Галецька; клуб юних миротворців «Діти майбутнього», керівник Марта Барановська, які представляють КПРДГО «Клуб юних миротворців». Вже вдруге до нас завітав загін «Юних миротворців» з міста Борщів, керівник Віталій Свідинський.
Вперше до нас приєдналися: об’єднана команда дитячих клубів по місцю проживання міста Кам’янець – Подільський - «Фенікс», керівник Лізнюк Олександра; клуб «Сонечко» з Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, керівник Юрій Загоруйко; команда дітей НВК з центром реабілітації дітей з вадами зору під керівництвом Ольги Буратинської; команда дітей з спілки багатодітних сімей та дітей - інвалідів «Берегиня», керівник - голова спілки Ольга Голубіцька; команда зі станції юних туристів під керівництвом Івана Батюкевича.

З вітальним словом виступив командувач гри та іі організатор, президент КПРДГО «Клуб юних миротворців» Володимир Барановський. З вітальним словом також виступили; Демчук Олег Віленович, Вікторія Андрієвська, Рощук Олександр Степанович, Підскоцька Надія Костянтинівна, Кривуца Наталія Іванівна, Президент міжнародного центру розвитку громадянського суспільства «Ініціативи націй» Кривуца Наталія Іванівна нагородила 12 дітей з КПРДГО «Клуб юних миротворців» дипломами та подарунками за участь у конкурсі малюнку «Місто майбутнього» для виставки «ЕХРО – 2010» у м. Шанхай «Краще місто – краще життя».
З привітальним словом та благословенням звернувся до присутніх отець Андрій.
Поволі відкриття цього нестандартного заходу перетворилося у концерт, який дарував ВІА «Лабіринт».Дуже зворушлива і тематична пісня «Погони» пролунала для Барановського Володимира Івановича та усіх присутніх у виконанні його онучки, капітана команди ЗОШ № 7 «Діти майбутнього», Олександри Киселівської.

Другий день розпочався чемпіонатом з футболу між командами – учасницями гри. У цей час творчі колективи клубів готувалися до фестивалю дитячої творчості «Тепло наших сердець». До участі в ньому були запрошені також діти – інваліди, діти - сироти та діти з багатодітних сімей.
Юні художники прийняли участь у конкурсі малюнків на асфальті, який так і називався «З усім світом разом». У своїх роботах діти пропагували мир, малювали наш світ таким, яким вони сподіваються його бачити.
Члени Кам’янець-Подільської Дитячої Громадської Організації «Клуб Юних Миротворців» підготували виставку дитячої творчості «Миротворці мають талант». Учасники та гості фестивалю мали можливість милуватися гарно виконаними вишивками бісером та стрічками, виробами із дерева, малюнками на тканинах та квітковими фантазіями з бісеру.
Після обіду наші гості з Києву разом з дітьми працювали над проектом «З усім світом разом», розмірковували щодо національної об’єднавчої ідеї . З якою серйозністю і відповідальністю розмірковували діти над анкетою! В якій Україні вони хочуть жити? Що треба зробити, щоб Україна була сильною і єдиною?
Після вечері, коли спека вже трохи спала урочисто відкрився фестиваль «Тепло наших сердець». Відкривала його учасниця усіх трьох ігр «Checkpoint - 2008,2009,2010», член КПРДГО «Клуб юних миротворців», маленька талановита співачка Олександра Кисилівська піснею «Україні». Також зворушили глядачів своїм виконанням пісні «Журавлі» талановиті хлопчики з клубу «Добротворець» Петро Тесленко та Олексій Філіпов. Зацікавив глядачів «Військовий танець» у виконанні танцювального колективу «Мілена», який почав працювати в цьому році при КПРДГО «Клуб юних миротворців». Бурхливими оплесками зустрічали учасники фестивалю гостей з Тернопільської області. Свій танець «Зірковий джаз» продемонстрував зразковий танцювальний дитячий ансамбль «Барви» з міста Борщова. З гарним віршем та піснею «Рідній мамі» виступили діти з спілки багатодітних сімей та дітей – інвалідів «Берегиня», а переможці обласних змагань з техніки пішохідного туризму команда Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді «Сонечко» ознайомили нас з туристичними піснями. Не витримали і ліцеїсти військового ліцею, які у цей час теж проводили навчання на військовому полігоні. Вони не тільки стали глядачами, але й виконали пісню, присвячену своєму ліцею. А заключну пісню «Бережи любов, бережи життя» співали вже всі разом, дружньо взявшись за руки.
За підсумками фестивалю «Тепло наших сердець», який проходив у м. Кам’янець – Подільському під час проведення історико – патріотичної військово – спортивної гри «Checkpoint - 2010», волонтер «Клубу юних миротворців» Галецька Олена Володимирівна отримала від МГО Центру Розвитку Громадянського Суспільства «Ініціативи націй» запрошення до участі у міжнародному танцювальному конкурсі , який проводиться у місті Ялта з 27.06.2010 р. по 05.07.2010 р.

Третій день (7.06 понеділок) був присвячений 65 – й річниці Перемоги над фашистськими загарбниками.
У цей день з допомогою курсантів факультету військової підготовки Кам’янець – Подільського Національного Університету ім. Івана Огієнка відпрацьовувалися елементи строєвої підготовки, кидання гранати на відстань та попадання у квадрат 2х2 метри. Крос 1000 метрів. Стрільба з пневматичної зброї по мішені № 8 . 3 пробних, 5 залікових.
Після обіду за сприянням Голови Подільської організації Миротворців Матвєєва Леоніда Івановича та Павлюкович Раїси Василівни голови товариства Кам’янець –Подільський - «Вісбаден» ми провели екскурсію у місто Хотин. По дорозі нас пригостила морозивом фірма «Ласунка».


Четвертий день (8.06 вівторок) День присвячений 65 – й річниці створення ООН та першій миротворчій операцій Українських Збройних Сил у Югославії.
На ранкове шикування до нас у розположення завітали воїни миротворці,факультету ВП Кам’янець – Подільського Національного Університету ім. Івана Огієнка, які у різні часи виконували миротворчі місії під егідою ООН. Цікаві розповіді м-ра Василя Підпиригори та над строковців служби за контрактом провели ніби екскурсію по миротворчих місіях ООН.
Після зустрічі ми вирушили на екскурсію у Центр розмінування. Це єдиний в Україні центр, який безпосередньо займається широким спектром питань протимінної діяльності, досяг сучасного рівня матеріально – технічного забезпечення, а його персонал має високий рівень фахової підготовки та значний досвід виконання миротворчих завдань із розмінування. Побували також діти і в кінологічному відділі центру розмінування, де могли ознайомитися з підготовкою та дресируванням собак для пошуку вибухонебезпечних предметів. Затаїв подих спостерігали і дорослі і діти над показовим виступом німецьких вівчарок. Такого професіоналізму та насиченої програми не побачиш навіть у цирку.
П’ятий день (9.06 середа) День присвячений Україні.
У цей день були проведені змагання з усіма командами разом. Сто десять учасників одночасно вийшли на старт. Вони були поділені на команди з трьох осіб. За сигналом одразу у декілька контрольних пункти побігли усі разом. Учасникам потрібно пройти двадцять один контрольний пункт з різними хитрощами і сюрпризами. Саме в цю хвилину до нас завітали кореспонденти газети «Ділове місто» та місцевий телеканал новин. Вони були здивовані такою кількістю задіяних дітей одночасно у грі.
Обідня перерва та година відпочинку надали наснаги нашим ігрокам. Вони знову ринулись у бій. Водяний бій з пластикових бутилок примусив усіх без винятку шукати сухий одяг.
День закінчився вечірньою дискотекою.
Шостий день (10.06 четвер )
Стрільби на військовому стрільбищі відпрацювання початкової вправи.
Все почалось з мір безпеки при виконанні стрільб. Потім розборка та зборка автомату АКМ – 72. Вивчення правил приготування та виконання стрільби.
Усі учасники одержали по три набої і з задоволенням виконали вправу.

Після смачного прийому їжі, яку нам готували кухарі Кам’янець – Подільського ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою, Балух Лідія Ананівна, Федоришина Людмила Миколаївна, Щельницька Людмила Василівна, Коваль Людмила Петрівна, Коржинська Світлана Василівна, яким ми дякуємо за їхню турботу і смачну їжу, ми зібралися у їдальні на підведення підсумків.
На підведення підсумків і закриття дитячої історико – патріотичної військово – спортивної гри “Checkpoint – 2010” були запрошені:
Депутат міської ради Гаврилюк Василь Васильович, голова ради ветиранів Рогаль Леонтій Інокентійович, голова організації Подільських Миротворців Матвєєв Леонід Іванович, начальник відділу у справах сім’ї дітей та молоді Сергій Нижник та його заступ Юрій Козлов.
від ЄПУ Інгу Потапову. Всі учасники гри отримали дипломи та сертифікати і були запрошенні у майбутньому. Окремо діти подякували оргкомітету гри та спонсорам. Від організаційного комітету гри та її учасників Барановський Володимир Іванович зачитав листи подяки людям які з доброї волі і щирого серця допомагали у проведенні і організації гри. Низький уклін Вам і чистого неба шановні: Гаврилюк Василь Васильович, Твердохліб Віктор Володимирович, Лєнь Світлана Олександрівна, Зелениця Анатолій Володимирович, Логінову Володимир Терентійович, Гільовський Володимир Івано вич, Галінським Володимиру Олександровичу та Олені Анатоліївні, Матвєєв Леонід Іванович, Шпільчук Володимир Анатолійович, Павлюкович Раїса Василівна, Акімович Наталія Георгіївна.

Переглядів: 2510 | Додав: BOS | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024