Меню сайту

Наше опитування
Як Ви ставитесь до ДИТЯЧОГО миротворчого руху
Всього відповідей: 134

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 10:11

Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Підведення підсумків.
18:55
Підведення підсумків.
Коріння миротворчості, добродійності і добровольчості йдуть в глиб української історії, коли українці, вихованні на моральних і етичних традиціях православ’я і інших світових релігій, надавали безвідплатну допомогу співгромадянам, що мали потребу.
У сучасному розумінні термін «добродійність» означає діяльність на основі доброї волі. Головною ознакою добродійності є те, що доброволець частину свого вільного часу (сил, енергії, знань, досвіду) добровільно, безкоштовно, без примусу або вказівки «зверху» витрачає на здійснення діяльності, яка приносить користь оточуючим людям або суспільству в цілому.
Добра воля лежить і в основі миротворчості, яка на життєвому рівні може розглядатися як прагнення вирішувати виникаючі проблеми (добрими) мирними способами.
Марш юних миротворців, що був започаткований у травні місяці 2008 року Кам’янець-Подільською Міськ - Районною Дитячою Громадською Організацією «Клуб Юних Миротворців»(дивіться додаток №1) ,показав необхідність проведення серед дітей та молоді таких заходів. Ми запрошували взяти участь у Марші всіх бажаючих.
Основне завдання Маршу - об’єднання дітей і молоді для проведення гуманітарних і добродійних заходів на користь зміцнення зв’язку поколінь і просування цінностей миротворчості, культури миру, свободи і демократії.
Продовжуючи тему «Марш юних миротворців Поділля за культуру миру та здоровий спосіб життя» З 15 по 20 червня 2009 року у місті Кам’янці-Подільському відбулася всеукраїнська історико-патріотична військово-спортивна гра «Checkpoint-2009», присвячена першій миротворчій операції Збройних Сил України.
15 червня 2009р.
З 9 години ранку наметове містечко, яке розмістилося у мальовничому каньйоні ріки Смотрич, розпочало приймати, розміщувати та реєструвати учасників гри.
Цього року у грі прийняли участь такі команди:
Кам’янець-Подільська Міськ - Районна Дитяча Громадська Організація «Клуб Юних Миротворців», до складу якої входять:
1.команда Кам’янець-Подільського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою;
2.команда НВК №13 «Екстрім»;
3.команда ЗОШ № 7 «Діти майбутнього»;
4.кандидати в юні миротворці , команда від спілки багатодітних сімей та дітей-інвалідів «Берегиня».
Відгукнулися на запрошення прийняти участь у грі такі команди:
5.збірна дитяча команда з Борщівського району , батьки яких є членами місцевої спілки інвалідів;
6.команда ЗОШ № 1 з селища міського типу Скала Подільська;
7.[color=blue]команда дитячого клубу «Сатурн» м. Кам’янця-Подільського.
Заявки подали 7 команд, але під час проведення гри утворилася іще одна команда, до складу якої входили діти з числа організаторів цього заходу. Хлопчики від 5 до 8 років спочатку з захопленням спостерігали за діями учасників гри, а потім з великим задоволенням приєдналися до них.
Кульмінацією першого дня стало відкриття гри.
Прозвучали фанфари і команди стали на урочисту лінійку. Оголосив початок відкриття та привітав усіх присутніх командувач гри, президент Кам’янець-Подільської Дитячої Громадської Організації «Клуб Юних Миротворців» Володимир Барановський. З привітальними словами звернулися до дітей міський голова Кам’янця-Подільського Нестерук А.М., начальник військово-інженерного факультету К-П ПДАТУ Мальченко С.В., депутат Обласної Ради Абросімов С., начальник Кам’янець-Подільського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Рощук О.С., Голова Міжнародного комітету захисту прав людини Данілов І.В., заступник Голови Міжнародного комітету захисту прав людини Кривуца Н.І., Голова Подільської організації миротворців Матвєєв Л.І., керуючий Кам’янець-Подільською громадською приймальною, уповноважений представник МГО Міжнародного комітету захисту прав людини Бернадський В.О. Серед запрошених осіб були і директор фестивалю «Хортиця єднає Україну» Агошкова І., заступник Голови Міжнародного комітету захисту прав людини Новіцька Н.Ю.,український національний телеканал УТ-1 та обласна газета «Подолянин». З привітальним словом та благословенням звернувся до присутніх отець Андрій.
З хлібом-сіллю та композицією «Україна» привітали учасники команди «Екстрім» НВК № 13. Продовжив концертну програму вокально-інструментальний ансамбль «Лабіринт» військового факультету Кам’янець-Подільського Державного аграрно-технічного університету.
Святковий вечір закінчився несподіванкою для дітей-чарівним феєрверком.
16 червня 2009р.
У цей день учасники гри приступили до відпрацювання 1 етапу гри. На території військового факультету К-П ПДАТУ учасники гри ,за допомогою курсантів 3-го курсу, вперше відчули себе справжніми військовими. Діти займалися шикуванням та вивчали стройові прийоми на місці та в русі. Приїзд знімальної групи телеканалу УТ-1 підняв бойовий дух учасників гри.
Після смачного обіду на дітей чекала зустріч з ветеранами-миротворцями, які перебували на місіях у Лівані, Югославії і т. д. Розповіді Барткова Віктора Леонідовича, Глухова Віталія Кириловича та Крайника Ігоря Анатолійовича були настільки цікавими та вражаючими, що замість однієї години бесіда затяглася до трьох годин. Люди, які пройшли війну і знають ціну життя, хотіли ще раз показати дітям, що мир являється основою подальшого життя на планеті Земля.
У цей день відбулася ще одна цікава зустріч. До табору завітали Кривуца Наталія Іванівна , заступник Голови Міжнародного комітету захисту прав людини та Агошкова Ірина, директор фестивалю «Хортиця єднає Україну».
Разом з дітьми вони працювали над проектом «З усім світом разом», розмірковували щодо національної об’єднавчої ідеї - що таке бути українцем і хто є героєм України? З якою серйозністю і відповідальністю розмірковували діти над анкетою! В якій Україні вони хочуть жити? Що треба зробити, щоб Україна була сильною і єдиною?
День закінчився вечірньою дискотекою.

17 червня 2009р.
2 етап гри який має назву «Стежка виживання», проводився у мальовничому каньйоні, під древніми мурами Старої фортеці. За допомогою курсантів К–П ПДАТУ діти пройшли маршрутом, який складався з 8 контрольних пунктів (Checkpoint). Сюди входили: перехід річкою вбрід, розпалювання вогнища, виконання логічних завдань англійською мовою, одягання захисних масок (протигазів) та біг з ними по пересічній місцевості; діти спробували одягнути військовий захисний комплект (ЗЗК), дали відповіді на питання відносно історії рідного краю та стріляли з пневматичної зброї.
У другій половині дня на учасників гри чекала цікава екскурсія по Старому місту та до Старої фортеці.
Закінчився день презентацією роботи Кам’янець – Подільської Дитячої Громадської Організації «Клуб Юних Миротворців».
18 червня 2009р.
На ранковому шикуванні було оголошено про марш-кидок до стрільбища. Дітям довелось подолати маршрут довжиною в 5 кілометрів через полігон військового факультету, але та техніка та інженерні споруди, які вони побачили, варті були такої подорожі. Та найцікавіше чекало попереду. На стрільбищі військового факультету діти мали можливість ознайомитися з автоматом Калашнікова, вивчити міри безпеки при виконанні стрільб, відпрацювали нормативи по розбиранню та складанню автомату.
А три бойових патрони, які вони отримали на пункті видачі боєприпасів, та постріли з бойових автоматів залишили незабутнє враження. Учасники гри могли на власному досвіді переконатися у страшній руйнівній силі зброї та побачити яку небезпеку вона собою являє. А вечірній перегляд кінофільму «Миротворці» змусив дітей ще раз переконатися у необхідності миру, відчути усі страхіття війни та побачити, яка велика відповідальність лягає на людей, в руках яких знаходиться зброя.
19 червня 2009р.
П’ятий день перебування в таборі був днемвідпочинку та різних конкурсів.
Після бесіди на тему: «Права та обов’язки дитини» представники команд взяли участь у огляді –конкурсі стінного друку на тему: «Моє враження про гру». У цей час інші члени команд готувалися до конкурсу художньої самодіяльності.
О 19 годині відбулося урочисте
закриття Всеукраїнської історико – патріотичної військово –спортивної гри «Checkpoint -2009».

Президент К-П РДГО Володимир Барановський підвів підсумки гри та нагородив команди пам’ятними подарунками. Всі команди учасниці були нагородженні памятною нікою.

Переглядів: 1236 | Додав: BOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Nuria  
0
I am toatlly wowed and prepared to take the next step now.

1 Bobbe  
0
Learnnig a ton from these neat articles.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024